Het huren van een auto voor een vakantie is een goed idee. Het bespaart je geld dat je zou uitgeven aan taxiritten en je bent flexibel: je kan op ieder moment van de dag heen waar je wilt. Dit geldt niet alleen voor wanneer je op vakantie bent in het buitenland, maar ook in Nederland. Zo kan het zeker lonen om een auto te huren in Amsterdam. Zorg er wel voor dat je weet waar je op moet let bij het huren van een auto en leer hoe je geld kunt besparen op die huurauto met deze eenvoudige tips.

Hoe jonger je bent, hoe duurder het huren van een auto (vaak) is

Als 23-jarige mag je wel veilig rijden en nooit een ongeluk hebben veroorzaakt, autoverhuurbedrijven trekken zich daar niks van aan. Ze zien jongere chauffeurs als meer onervaren chauffeurs – wat op zich ook klopt – en daar koppelen ze automatisch hogere huurprijzen aan. Reis je met een grotere groep? Zorg dan dat de huurauto op naam van de oudste persoon komt te staan om zo goedkoop mogelijk een auto te huren.

Houd het aantal chauffeurs tot een minimum

Of je nu op vakantie gaat met het gezin of met vrienden, maak niet iedereen een (mede-)bestuurder. Het maakt niet uit hoeveel van hen ouder zijn dan 25 jaar; hoe meer mensen in de huurauto mogen rijden, hoe meer je betaalt. Probeer je te houden aan slechts twee chauffeurs.

Autoverzekering

De huurauto verzekeren is altijd een goed idee. De verzekering afnemen bij een autoverhuurbedrijf is echter extreem hoog. Neem een kijkje op je persoonlijke autoverzekering, die vaak huurauto’s ook verzekert. Mocht dat niet het geval zijn, en je het ook niet op tijd af kunnen sluiten, sluit dan de verzekering van het autoverhuurbedrijf af.

Auto huren op luchthaven? Niet doen!

Je stapt het vliegtuig uit, haalt je koffers op en stapt in je huurauto. Lekker makkelijk, maar wat mensen vaak niet weten is dat het huren van een auto op een luchthaven vele malen duurder is dan het huren van een auto ergens anders. Neem dus een taxi naar een autoverhuurbedrijf, en huur daar een auto.