In deel 1 besprak ik al een aantal auto’s die de entree op je bruiloft tot een spektakel maken. De Audi A8, de Jaguar XJ, Mercedes S-Klasse en de Porsche Panamera kwamen al voorbij. Er zijn echter nog veel meer fantastische bruidsauto’s. Lees hier over een aantal van onze favorieten.

Maserati Quattroporte

Als je wil dat je bruiloft auto het gesprek van de dag is, dan is de Maserati Quattroporte een goede optie: elegant, stijlvol en met karakter. Het enige nadeel van een Maserati op je bruiloft is dat deze de aandacht afpakt van de bruid met zijn look. Er zijn maar weinig auto’s zo mooi.

Bentley Flying Spur

De Flying Spur is de babyversie van de Bentley, al is de auto niet erg klein. Het is gebouwd met de dezelfde bouwstijl als de Volkswagen Phaeton en Audi A8, dus er is nog steeds veel ruimte voor de bruid en bruidegom, evenals veel comfort. Maar bovenal heeft het die Bentley-badge – als je gaat trouwen, mag je dat ook in stijl doen.

Rolls-Royce Silver Shadow

De witte Rolls-Royce blijft een favoriet in huwelijkskringen. Er zijn er genoeg te huur, wat betekent dat er een behoorlijk competitieve markt is waardoor je waarschijnlijk voor niet al te veel geld kunt huren. Bovendien zijn de klassieke lijnen van de Silver Shadow direct herkenbaar, dankzij een productiecyclus van 20 jaar. De kenmerkende roosters en dubbele koplampen hebben menig huwelijksfoto opgeluisterd en zullen dat nog enige tijd blijven doen.

Volkswagen Type 2 Camper

De klassieke VW-klassieke camper is het ultieme retrobruiloftsvoertuig: direct herkenbaar, onderscheidend en karaktervol, maar ook praktisch. De auto heeft grote schuif- of draaideuren, een rechtopstaande cabine en hoge stoelen. Dit zijn allemaal kenmerken die de bruid zal waarderen, terwijl de gasten nooit het karakteristieke gerammel en het vrolijke uiterlijk van de camper zullen vergeten.

Rolls-Royce Phantom

Geen enkele lijst van bruiloft auto’s zou compleet zijn zonder het vlaggenschip van de Rolls-Royce serie. De Phantom blijft de top keuze als het gaat om het toevoegen van een vleugje klasse aan uw bruiloft. Het nieuwe model is het toppunt van luxe autorijden; het is de beste auto ter wereld zonder competitie. Als je voor je grote dag niets anders wil dan het beste, dan is de Phantom de auto die je nodig hebt.

Hou je de bruiloft liever wat kleiner en wil je bijvoorbeeld een Opel of een Volkswagen huren? Kijk dan eens op de website van Bert Jonk Autoverhuur. Het bedrijf heeft verhuurlocaties in Purmerend, Zaandam, Hoorn en Zwaag.