Auto’s en romantiek gaan verrassend hand in hand. Het kiezen van het transport voor je grote dag is van oudsher een taak voor de bruidegom, maar bruidsauto’s zijn veel meer geworden dan alleen een manier om naar de locatie te komen. Tegenwoordig spelen ze een hoofdrol in het evenement. We zien een aantal nieuwe trends bij de keuze van trouwauto’s.

 

Vintage stijl

Welke stijl van bruiloft auto is momenteel het meest populair? Volgens verschillende onderzoeken kiezen de meeste toekomstige echtparen voor ‘iets oud’. De populairste soorten trouwauto:

  1. Vintage/Klassiek
  2. Limousine
  3. Modern
  4. Sport
  5. Hummer
  6. Hot Rod

Welke trend zien we bij de klassieke auto’s?

 

Klassieke uitstraling

Trends bij bruidsauto’s komen en gaan, maar klassieke auto’s blijven een topfavoriet voor bruiden. Rolls Royce’s en Bentley’s, zowel vintage als modern, zijn nog steeds de meest gewilde auto’s voor bruiloften. Ook Jaguars en Mercedes worden steeds populairder. De verfijning en klasse van een klassieke auto ziet er geweldig uit op de foto’s, plus hun omvang betekent dat er ook bruidsmeisjes en bruidegoms in passen.

 

Retro design

Auto’s uit de jaren ’50 en ’60 zijn erg in trek bij bruiloften. Alles van klassieke Amerikaanse cruisers, zoals een Cadillac, Mustang of een Chevrolet tot Citroëns en VW Kevers. Perfect als je je bruiloft wilt thematiseren, of als je gewoon kleur, plezier en een nostalgische sfeer wilt toevoegen.

 

Gepersonaliseerd accessoires

De meeste bruidsparen willen elk deel van hun speciale dag uniek maken, maar ook bruidsauto’s worden aangepast aan de thema’s van hun bruiloft. De nieuwste trend zijn bloemenkettingen op de auto, welke bij de boeketten en bloemstukken passen.

 

Flitsende kleuren

In de jaren ’80 en ’90 waren de trouwvloten van verhuurbedrijven bijna uitsluitend wit. Nu is tweekleurig in klassieke auto’s een van de meest gevraagde kleurenschema’s, met zwart op de tweede plaats.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen je eigen auto te gebruiken bij de bruiloft, dat scheelt weer  kosten van de verhuur. Met een nieuwe auto kun je alsnog de blits maken. Nu mensen steeds milieubewuster zijn komen ‘gewone’ wagens ook steeds meer in trek. Vooral Japanse merken zijn door hun betrouwbaarheid en efficiëntie populair. Qua uitstraling hoeven ze zeker niet onder te doen voor andere merken. Kijk voor aanbiedingen van de laatste Toyota-modellen op Voordeeldealers.