Voor een trouwdag wil je natuurlijk een prachtige wagen, het liefst een exclusief en luxe auto. Maar bedenk je goed wat je budget is. Past er een luxe sportwagen in dit budget of is een minder exclusieve huurauto beter voor de portemonnee?  Daarnaast zijn er ook enkele andere punten waar je goed op moet letten bij de huur van je trouwauto.

Houdt rekening met de randvoorwaarden voor de huur

Bij de huur van een auto gelden er allerlei randvoorwaarden die extra kosten met zich mee kunnen brengen. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

  • Welke voorwaarden gelden er voor de bestuurder?
  • Ben ik verzekerd?
  • Wat moet ik doen in geval van schade?
  • Wanneer moet ik betalen?
  • Hoeveel borg betaal ik?
  • Welke overige voorwaarden gelden er?

Kun je bovenstaande vragen niet voor jezelf beantwoorden, stel deze dan aan de verhuurder. Je komt dan achteraf niet voor verassingen te staan.

De huurauto ophalen

Wil je veilig een auto huren? Ga dan bijvoorbeeld naar een gecertificeerd verhuurbedrijf. Heb je een goede auto gevonden en gereserveerd. Dan kun je deze op de dag van het trouwen (of soms een avond eerder) ophalen. Zorg dat je hierbij alle benodigde papieren meeneemt. Als bestuurder van de auto moet je bijvoorbeeld een geldig identiteitsbewijs en rijbewijs meenemen.

Wanneer je de auto vooraf moet betalen, dan moet je natuurlijk ook het benodigde betaalmiddel meebrengen. Dit kan contant geld, een creditcard of betaalpas zijn, afhankelijk van de wensen van de verhuurder. Controleer de auto samen met de verhuurder op eventuele schades en noteer deze op het contract. Noteer ook het noodnummer. Dit kan van pas komen wanneer er iets gebeurd tijdens de huurperiode.

Huurauto inleveren

Lever de auto weer in met een volle brandstoftank en controleer of er schade ontstaan is tijdens de huurperiode. Lever de auto vervolgens in en controleer de rekening. Een eventueel borg krijg je vaak na het inleveren van de huurauto terug(gestort). Het kan handig zijn om de auto op een bepaalde locatie op te halen en ergens anders in te leveren. Er zijn diverse autoverhuurbedrijven waar dat mogelijk is, zoals bij Enterprise auto huren Amsterdam.